flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для голів та секретарів сільських Рад Вінницького району Вінницької області

04 травня 2012, 11:15
Вінницький районний суд Вінницької області, проаналізувавши причини виникнення судових спорів з питань права власності та спорів, що виникають з питань земельних правовідносин, провів 3 травня 2012 року День відкритих дверей для секретарів сільських Рад Вінницького району Вінницької області та голів сільських рад (за бажанням) з наданням  роз’яснень з наступних питань:
1.Оформлення свідоцтв про право власності на колишні колгоспні, робочі двори;
2. Оформлення свідоцтв про право власності на будинковолодіння, що обліковуються за померлими власниками.
3. Актуальні  питання, пов’язані з вирішенням земельних спорів.
На захід були запрошені секретарі сільських рад Вінницького району Вінницької області, та були присутні голови сільських Рад.
Оголошення про день відкритих дверей у суді було підготовлено та розміщено на видному місці - на дошці оголошень суду, судом своєчасно були надіслані листи-запрошення 33 сільським, селищним Радам Вінницького району Вінницької області із зазначенням теми, місця і часу проведення Дня відкритих дверей у суді.
Секретарів сільських Рад Вінницького району, які завітали на захід, зустрів старший судовий розпорядник Кобернюк Олександр Георгійович, який провів інструктаж із правил поведінки відвідувачів у приміщенні Вінницького районного суду, і гостей запросили пройти до зали судових засідань №3 на першому поверсі, де перед відвідувачами виступили:
 - голова Вінницького районного суду Гриценко Ірина Григорівна,
- завідуюча юридичною консультацією адвокатського об’єднання Вінницької колегії    адвокатів Васильєва Інна Вікторівна,
- керівник апарату Вінницького районного суду Слободянюк Світлана Степанівна.
Керівник апарату суду Слободянюк С.С. ознайомила запрошених з історією суду, порядком реєстрації поданих до суду документів, з процедурою автоматичного розподілу справ та матеріалів між суддями за допомогою автоматизованої комп’ютерної програми. Надала інформацію про те, що автоматичний розподіл справ та матеріалів, який запроваджено з 1 січня 2011 року, забезпечує об’єктивний та неупереджений розподіл справ між суддями з додержанням принципів черговості, рівної кількості справ для кожного судді.
Голова Вінницького районного суду Гриценко І.Г. звернула увагу секретарів сільських, селищних рад Вінницького району на помилки, що були допущені при прийнятті рішень сесіями сільських Рад та були предметом спору по цивільних та адміністративних справах з метою їх недопущення в подальшому.
Завідуюча юридичною консультацією адвокатського об’єднання Вінницької колегії адвокатів Васильєва І.В. надала повне та обґрунтоване роз’яснення усіх поставлених запитань, роз’яснила порядок та процедуру звернення до суду привиникненні спорів даної категорії.
Усі роз’яснення  надавались з метою попередження помилок при постановленні рішень сесіями сільських Рад, та з метою попередження надходження до суду заяв щодо спорів даної категорії.
Не зважаючи на велику кількість справ, що перебуває на розгляді в суді, нам вдалося провести захід, донести корисну інформацію до відвідувачів та наблизитися ще на один крок до мети подібних заходів – підвищення правої освіти населення, зокрема, секретарів сільських, селищних Рад Вінницького району Вінницької області.
Із 33 запрошених осіб, на проведення заходу з’явилося 28, (а це 85% від кількості запрошених).
Така висока явка запрошених на захід свідчить про їх готовність покращувати свою юридичну обізнаність з метою недопущення помилок в подальшому, підвищувати свою правову освіту і як результат заходу - право громадськості отримувати інформацію про діяльність судової влади, зменшення кількості судових спорів в майбутньому та зменшення скарг на діяльність органів місцевого самоврядування.
Пояснюючи мету проведення «Дня відкритих дверей», голова Вінницького районного суду Гриценко І.Г. зауважила, що нині населення Вінницького району Вінницької області   недостатньо обізнане з новинами чинного законодавства, з діяльністю суду щодо спорів даної категорії, а тому такі просвітницькі заходи ще більше сприятимуть юридичній обізнаності працівників сільських, селищних Рад та підвищенню рівня довіри до суду.
Приємно, що секретарі сільських, селищних Рад Вінницького району виявили неабияку зацікавленість таким заходом, і висловили свою подяку організаторам даного заходу і побажання та надію, що і в подальшому будуть організовуватись подібні заходи в суді.
 
Керівник апарату Вінницького районного суду

С.С.Слободянюк