flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Консультант суду пройшов навчання

14 вересня 2017, 15:46

   З 11 по 13 вересня згідно з Програмою підготовки працівників апаратів судів на 2017 рік, затвердженою Національною школою суддів України, у місті Києві тривала підготовка спеціалістів судової статистики місцевих та апеляційних судів.

   Від Вінницького районного суду Вінницької області участь у навчанні прийняв консультант суду Бабенков Гліб Георгійович.

   Перший день підготовки проходив у вигляді інтерактивний лекцій під час яких учасники вдосконалювали знання з основ тайм-менеджменту, навчалися плануванню методики оптимізації робочого часу, побудові стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку, запобігання ефекту професійного вигорання. Обговорювали порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації та інформації, що становить суспільний інтерес, відповідно до  Закону України “Про доступ до публічної інформації”  від 13 січня 2011 року  № 2939 – VI. Закону України “Про звернення громадян”. 

   Також, увагу учасників підготовки було акцентовано на основних положеннях Закону України “Про державну службу”,  умовах проходження служби в судах, умовах оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення, дисциплінарній відповідальність працівників суду згідно з трудовим законодавством та законодавством, що регулює проходження державної служби. Проходження конкурсу на заміщення вакантних посад державної служби та досвіду держслужби країн Європейського Союзу.

   Другий день підготовки проходив у формі круглого столу на тему: “Особливості практичної реалізації впровадження квартальної звітності в місцевих та апеляційних судах” та практикуму на тему: “Підготовка аналітичного огляду на підставі даних квартальної звітності суду”.

   Програма підготовки останнього дня була не менш цікавою, адже інтерактивна лекція включала елементи практичного заняття щодо здійснення аналітичної роботи, у ході якої часники обговорювали політичний аналіз, як один із напрямків розвитку аналітики судової статистики.

   На завершення підготовки судові статисти пройшли анкетування та отримали сертифікати Національної школи суддів України, які вручив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Лисак Віктор Дмитрович, побажавши учасникам підготовки плідної роботи та реалізації отриманих знань.