flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Карпінська Ю.Ф. брала участь у заході

20 листопада 2017, 17:22

    Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Карпінська Юлія Федорівна брала участь у заході, який відбувся в форматі круглого столу у Вінницькому апеляційному адміністративному суді 16  листопада 2017 року.

    Захід організовано Вінницьким апеляційним адміністративним судом  спільно з Асоціацією правників України, Проектом Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

    У рамках заходу відбулося обговорення питань кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів, добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, а також специфіки проведення конкурсу на посади суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності. 

    Серед учасників були член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Тарас Лукаш, суддя Верховного Суду Ганна Вронська, заступник директора тестологічного центру Національної школи суддів України Михайло Цуркан, президент Асоціації правників України Денис Бугай, головний національний експерт Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Оксана Матіяш, партнер AEQUO Олександр Мамуня, менеджер проекту OС Україна Анастасія Дьоміна, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду, член Правління Асоціації розвитку суддівського самоврядування України Андрій Жук.

    Під час відкриття зустрічі очільник Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин наголосив на важливості та актуальності заходу такого формату, адже відкрите обговорення в інтерактивному режимі допоможе дати відповіді на хвилюючі судову спільноту питання щодо кваліфікаційного оцінювання та добору суддів.

    Стосовно значення процедури оцінювання суддів висловився член ВККСУ Тарас Лукаш, який зазначив, що процедура кваліфікаційного оцінювання, запроваджена Законом України «Про судоустрій і статус суддів», є тими змінами, що були ініційовані громадянським суспільством на даному історичному шляху розвитку нашої держави. Він погодився з тим, що будь-які зміни, які приходять до кожного з нас ззовні, здебільшого викликають незручності або дискомфорт. Разом з цим зауважив, що оскільки суспільство вимагає таких змін, як від судової системи, так і від інших державних інституцій, суддям, які все ж таки прагнуть і далі залишатися в цій системі, потрібно до цих змін ретельно готуватись.