flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення за результатами вивчення роботи суду з розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» за перше півріччя 2022 року

11 липня 2022, 12:47

На виконання плану роботи суду на І півріччя 2022 року проведено узагальнення за результатами розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Розгляд запитів на інформацію у Вінницькому районному суді Вінницької області  здійснювався відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Протягом першого півріччя 2022 року на розгляд до Вінницького районного суду Вінницької області надійшло 3 запита на отримання публічної інформації, які були від фізичних осіб. Звернення від юридичних осіб до суду не надходили.

Зазначимо, що два запити надійшли у І кварталі, один – у ІІ кварталі.

Запити фізичних осіб стосувалися наступної інформації:

-   щодо надання інформації про перебування судді на робочому місці – 1;

- щодо надання інформації про кількість справ, у яких застосовувалась процедура врегулювання спору за участі судді місцевого суду – 1;

- щодо надання інформації у справі – 1.

Зазначені запити розглянуті в порядку та в строки, визначені в Законі України «Про доступ до публічної інформації».

На всі запити надано відповіді у  письмовій формі із відповідними роз’ясненнями та направлені запитувачам за допомогою поштового або електронного зв’язку.

З метою вироблення єдиного механізму виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», вирішення проблемних питань, що виникають під час застосування положень Закону, усунення прогалин та недоліків у діяльності суду в сфері забезпечення реалізації права на доступ до інформації та створення ефективного механізму гарантування максимального доступу до інформації, розпорядником якої є Вінницький районний суд Вінницької області, висвітлюються найбільш запитувані питання в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті : http://vnr.vn.court.gov.ua.

 

 

Консультант суду                                              Марина ЛЯХОВСЬКА