flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення за результатами вивчення роботи суду з розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» за 2021 рік

27 січня 2022, 15:28

На виконання плану роботи суду на І півріччя 2022 року та п.10 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» проведено узагальнення за результатами розгляду запитів на отримання публічної інформації.

Розгляд запитів на інформацію у Вінницькому районному суді Вінницької області  здійснювався відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Протягом 2021 року на розгляд до Вінницького районного суду Вінницької області надійшло 17 запитів на отримання публічної інформації.

 

Протягом І кварталу 2021 року на розгляд до Вінницького районного суду Вінницької області надійшло 4 запита від фізичних осіб  на отримання публічної інформації.

Запити стосувалися наступної інформації:

  • щодо надання завіреної належним чином фотокопії суддівського посвідчення, присягу судді, Подання Вищої ради правосуддя до Президента України про призначення вперше на посаду судді, Указу Президента України про призначення на посаду судді, Постанову про обрання  суддею стосовно судді Шевчук Любави Павлівни;
  • щодо атестації робочих місць за умовами праці;
  • щодо надання інформації про розмір премій та надбавок за період січня 2021 по лютий 2021 включно;
  • щодо надання завірених належним чином копій нормативно-правових актів та документів які стосуються Вінницького районного суду Вінницької області.

 

Протягом ІІ кварталу 2021 року на розгляд до Вінницького районного суду Вінницької області надійшло 3 запити від фізичних осіб на отримання публічної інформації.

Запити стосувалися наступної інформації:

- надання інформації про надходження до суду адміністративного матеріалу за ст. 124 КУпАП.

- надання інформації про розмір премій та надбавок за період з березня 2021 по квітень 2021 включно.

- надання інформації по справі, яка перебуває у провадженні суду.

 

Протягом ІІІ кварталу на розгляд до суду надійшло 5 запитів на отримання публічної інформації, 4 з яких від фізичних осіб, 1 від юридичної особи.

Запити від фізичних осіб стосувалися наступної інформації:

  • щодо надання інформації про необхідні документи, необхідні для подачі позовної заяви про розірвання шлюбу;
  • щодо надання інформації про кількість справ, що розглядались/розглядаються у 2021 за статтею 126-1 КК України, де потерпілими були чоловіки;
  • щодо надання завіреної належним чином копії суддівського посвідчення, присягу судді, Подання Вищої ради правосуддя до Президента України про призначення вперше на посаду судді, Указу Президента України про призначення на посаду судді, Постанову про обрання суддею, відомості заповнення декларації про доходи, відомості про дисциплінарні стягнення, витяг з трудової книжки стосовно судді Шевчук Любави Павлівни;
  • щодо надання інформації про архівні фонди.

Запит юридичної особи стосувався інформації щодо обладнання приміщення суду та прилеглої території необхідними елементами безбар’єрності.

 

Протягом ІV кварталу на розгляд до суду надійшло 5 запитів на отримання публічної інформації, з яких 4 від фізичних осіб, 1 від юридичних.

Запити від фізичних осіб стосувалися наступної інформації:

  • щодо надання інформації про наявність справ з 1917 по1991 роки в яких згадуються органи комуністичного тоталітарного режиму і т.п.;
  • щодо кількості судових засідань, які відбулись чи були перенесені;
  • щодо кількості присяжних;
  • щодо звіту про автоматизований розподіл справи.

Запит юридичної особи стосувався інформації щодо кількості працівників, які були прийняті та звільнені продовж 2020 та 2021 років

 

За результатами розгляду на всі запити надано відповіді у письмовій формі із відповідними роз’ясненнями та  згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Упродовж 2021 року оскарження рішень, дій чи бездіяльності Вінницького районного суду Вінницької області як розпорядника публічної інформації, не надходили.

З метою вироблення єдиного механізму виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», вирішення проблемних питань, що виникають під час застосування положень Закону, усунення прогалин та недоліків у діяльності суду в сфері забезпечення реалізації права на доступ до інформації та створення ефективного механізму гарантування максимального доступу до інформації, розпорядником якої є Вінницький районний суд Вінницької області, висвітлюються найбільш запитувані питання в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті : http://vnr.vn.court.gov.ua.

 

 

 

Консультант суду                                                        Марина ЛЯХОВСЬКА