flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення за результатами вивчення роботи суду з розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» за друге півріччя 2022 року

11 січня 2023, 15:27

Вінницьким районним судом проведено узагальнення за результатами розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Розгляд запитів на інформацію у Вінницькому районному суді Вінницької області здійснювався відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Доступ до публічної інформації забезпечувався судом постійно шляхом:

  • систематичного та оперативного оприлюднення публічної інформації на інформаційних стендах у приміщенні суду та на офіційному вебсайті суду;
  • надання інформації за запитами на інформацію.

Протягом другого півріччя 2022 року на розгляд до Вінницького районного суду Вінницької області надійшло 5 запитів на отримання публічної інформації, які були від фізичних осіб. Звернення від юридичних осіб, громадських організацій, представників ЗМІ до суду не надходили.

Чотири запити надійшли на розгляд до суду від вищестоящих органів за належністю, один – шляхом подання запиту через форму для електронного інформаційного запиту на отримання публічної інформації, що є на вебсайті суду.

Зазначимо, що три запити надійшли у ІІІ кварталі 2022 року, два – у ІV кварталі.

Запити фізичних осіб стосувалися наступної інформації:

- щодо надання інформації про наявність/відсутність доступу до електронної пошти, мережі Інтернет та доступу до модулю ЄСІТС «Електронного суду» – 1;

- щодо можливості здійснювати надсилання та отримання паперових документів через послуги поштового зв’язку – 2;

- щодо здійснення суддями правосуддя – 1;

- щодо інших питань – 1.

Усі отримані запити опрацьовані Вінницьким районним судом Вінницької області та розглянуті в порядку та в строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».

На всі запити надано вичерпні відповіді у письмовій формі із відповідними роз’ясненнями та направлені запитувачам засобами електронного зв’язку (за відповідною вимогою у їхніх заявах).

  

Консультант суду                                             Марина ЛЯХОВСЬКА