flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення за результатами вивчення роботи суду з розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» за перший квартал 2023 року

10 квітня 2023, 17:46

Проведено узагальнення за результатами розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Розгляд запитів на інформацію у Вінницькому районному суді Вінницької області  здійснювався відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Протягом першого кварталу 2023 року на розгляд до Вінницького районного суду Вінницької області надійшло 3 запити на отримання публічної інформації, з них 1 запит від представника ЗМІ, 1 – від фізичної особи та 1 – від юридичної особи.

Запити осіб стосувалися наступної інформації:

- щодо надання інформації про обрання голови суду;

- щодо надання інформації у справі;

- щодо надання інформації про кількість судових справ, в яких позивачем була конкретна особа.

Усі отримані запити опрацьовані Вінницьким районним судом Вінницької області та розглянуті в порядку та в строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».

На всі запити надано відповіді у  письмовій формі із відповідними роз’ясненнями та направлені запитувачам за допомогою поштового або електронного зв’язку. 

З метою вироблення єдиного механізму виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», вирішення проблемних питань, що виникають під час застосування положень Закону, усунення прогалин та недоліків у діяльності суду в сфері забезпечення реалізації права на доступ до інформації та створення ефективного механізму гарантування максимального доступу до інформації, розпорядником якої є Вінницький районний суд Вінницької області, висвітлюються найбільш запитувані питання в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті : http://vnr.vn.court.gov.ua.

 

Консультант суду                                                                                              Марина ЛЯХОВСЬКА