flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення за результатами вивчення роботи суду з розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» за четвертий квартал 2023 року

01 січня 2024, 14:35

Мною, консультантом суду Мариною ЛЯХОВСЬКОЮ, проведено узагальнення за результатами розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Розгляд запитів на інформацію у Вінницькому районному суді Вінницької області  здійснювався відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон).

Відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст. 19 Закону запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

Доступ до публічної інформації забезпечувався судом постійно  шляхом:

  • систематичного та оперативного оприлюднення публічної інформації на інформаційних стендах у приміщенні суду та на офіційному вебсайті суду;
  • надання інформації за запитами на інформацію.

Протягом четвертого кварталу 2023 року на розгляд до Вінницького районного суду Вінницької області надійшло два запити на отримання публічної інформації: один отриманий від фізичної особи, інший – від представника юридичної особи.

Запити стосувалися наступної інформації:

- щодо кількості державних службовців, на яких покладено обов’язок  з ведення військового обліку і мобілізаційної роботи;

- про відповідь на запит судді щодо підстав тримання особи під вартою;

- щодо надання інформації у справі.

Запити, подані в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації», зареєстровані у відповідному журналі, опрацьовані Вінницьким районним судом Вінницької області та розглянуті у строк, що не перевищував 5 днів з дня отримання запиту із наданням вичерпної відповіді.

За результатами розгляду вказаних запитів 2 задоволено та надано запитувану інформацію.

Відповіді на вказані запити надані в письмовій формі та направлені запитувачам електронною поштою згідно вимоги запитувачів.

 

 

Консультант суду                                                        Марина ЛЯХОВСЬКА