flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз виконання Вінницьким районним судом Вінницької області Закону України «Про доступ до публічної інформації» за 2016-2017 роки

05 січня 2018, 16:39

     Протягом 2017 року на розгляд до Вінницького районного суду Вінницької області надійшло 11 запитів на отримання публічної інформації, з яких 7 від фізичних осіб, 4 від юридичних осіб.

     В порівнянні з 2016 роком надходження запитів у 2017 році зменшилось, оскільки у 2016 році надійшло 15 запитів на отримання публічної інформації, з яких 9 від фізичних осіб, 6 від юридичних осіб.

     У переважній більшості запити надсилаються до Вінницького районного суду Вінницької області електронною поштою.

     Зазначені запити розглянуті в порядку та в строки, визначених в Законі України «Про доступ до публічної інформації». На всі запити надано відповіді у письмовій формі із відповідними роз’ясненнями та направлені запитувачам за допомогою поштового або електронного зв’язку.

     Значну кількість запитів, поданих в порядку Закону України "Про доступ до публічної інформації" у 2016 році становили запити щодо надання копій декларацій про майно, доходи та витрати і зобов’язання фінансового характеру суддів Вінницького районного суду Вінницької області за 2014-2015 роки, запити щодо надання інформації стосовно адміністративної посади голови Вінницького районного суду Вінницької області, запити щодо надання інформації про суму коштів, яка надійшла на розрахунковий рахунок Вінницького районного суду Вінницької області, як судовий збір, що оплачений позивачами, про стягнення моральної шкоди із відповідачів.

     У 2017 році затребуваною виявилась інформація щодо ходу та результату судового розгляду справ, інформація про суддів Вінницького районного суду Вінницької області: суддів, які не працюють через відсутність в них повноважень, застосування заборон передбачених ч. 4 ст. 1 Закону України «Про очищення влади», отримання статусу учасника бойових дій під час проведення АТО. Запитувачів також цікавила інформація щодо надання службових квартир, наданих суддям та суми коштів, які надійшли на розрахунковий рахунок Вінницького районного суду Вінницької області.

     Отже, на протязі 2016-2017 років Вінницьким районним судом Вінницької області розглянуті усі запити, подані з посиланням на Закон України «Про доступ до публічної інформації».

 

За даними особи, яка відповідальна за надання публічної інформації.