flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення в частині ведення кадрової роботи Вінницького районного суду Вінницької області за перше півріччя 2013 року.

17 липня 2013, 11:58

Узагальнення в  частині ведення кадрової роботи Вінницького районного суду Вінницької області за перше півріччя 2013 року.

   

Ведення кадрової роботи  у Вінницькому районному суді Вінницької області, відповідно до функціональних обов’язків покладено на консультанта з кадрової роботи.

Станом на 01 липня 2013 року кількісний склад суддівського корпусу складає 7 суддів, з них: 3 судді обрані безстроково (Гриценко І.Г., Ганкіна І.А, Бондаренко О.І.). Фактично, станом на 01.07.2013 року здійснюють правосуддя 5 суддів.

Згідно штатного розпису чисельність працівників суду складає 38 одиниць: 7 суддів і 31 працівник апарату суду, з них 27 державних службовців, 2 службовці і 2 прибиральниці службових приміщень.  Станом на 01.07.2013 року фактична чисельність державних службовців складає 27 працівників, службовців – 2 та прибиральниць службових приміщень – 2.

Протягом першого півріччя  2013 року  звільнень серед працівників апарату суду не було.

Протягом першого півріччя  2013 року  проведено 1 засідання конкурсної комісії на заміщення вакантних посад державних службовців:

 

Номер та дата

протоколу

Вакантні посади державних службовців

Кількість кандидатів, які подали  документи

Кількість кандидатів документи яких прийняті

Кількість кандидатів, які не склали іспит

Кількість кандидатів, які склали іспит та зараховані до кадрового резерву

1

2

3

4

5

6

Протокол № 1 від 25.02.13

 

Протокол № 2 від 25.02.13

секретар суду

6

6

4

Працівники, які вперше призначаються на посаду державного службовця, приймають присягу, яка долучається до особової справи.

Всі призначені працівники  під розпис ознайомлюються з Правилами внутрішнього трудового розпорядку та з Правилами по техніці безпеки.

Кожен призначений ознайомлюється під розпис з Правилами поведінки працівника суду і отримує на руки один примірник Правил з коментарем, розроблений Державною судовою адміністрацією України і затверджений Радою суддів України. Всі працівники, які призначаються на посади, ознайомлюються з Посадовими інструкціями.

 На виконання вимог статистичної звітності, до 08 січня 2013 року був складений та зданий статистичний звіт про кількісний та якісний склад державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, які займають посади керівників та спеціалістів (форма № 9-ДС) за 2012 рік до Відділу статистичної інформації Головного управління статистики у Вінницькій області.

У лютому місяці 2013 року було проведено щорічну оцінку виконання державними службовцями покладених на них обов’язків і завдань, яку пройшли 12 державних службовців апарату суду та за результатами її проведення всі отримали оцінку «добре».

Здійснюється заповнення облікових карток в системі «Картка» на працівників, призначених на посади державних службовців.

Щомісячно протягом першого півріччя 2013 року до Національного агенства України з питань державної служби у Вінницькій області, Вінницьким районним судом Вінницької області надсилалась інформація про призначення на посади або звільнення з посад державних службовців та зміни облікових даних державних службовців системи «Картка» ЄДКС «Кадри».

Протягом першого півріччя 2013 року працівники апарату  суду підвищували свою кваліфікацію приймаючи участь :

- помічник судді - у підготовці помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів у Національній школі суддів України в м. Києві; 

- керівник апарату суду - у підготовці керівників апаратів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції у Національній школі суддів України в м. Києві;

- двоє секретарів судового засідання - у підготовці секретарів судового засідання загальних та апеляційних судів областей у Національній школі суддів України в м. Києві; 

На виконання заходів передбачених планом роботи Вінницького районного суду Вінницької області, протягом  першого півріччя 2013 року проводилися навчання з працівниками Вінницького районного суду щодо порядку заповнення декларації про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця та особи, яка претендує на посаду державного службовця, щодо себе та членів своєї сім’ї.

До Територіального управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області у квітні 2013 року була направлена інформація про результати декларування доходів суддів та працівників апарату суду за 2012 рік. 

Постійно ведуться особові справи та трудові книжки суддів та державних службовців суду, ведеться журнал обліку листків непрацездатності, постійно складаються накази з особового складу, відпусток, з адміністративно-господарських питань та основної діяльності.

Згідно розрахунку стажу, протягом першого півріччя  2013 року, наказами  в.о. голови суду та керівника апарату суду встановлювалась надбавка за вислугу років суддям та працівникам суду. Оформлялись документи щодо присвоєння чергового рангу або після успішного проходження строку випробування.

Ведеться облік військовозобов’язаних і призовників апарату суду.

З призначеними на посади працівниками та студентами, що прибували до суду на виробничу практику, протягом першого півріччя 2013 року, проводився  ввідний  інструктаж з охорони праці.

Отже, підсумовуючи вищевикладене, можна зробити висновки, що кадрове діловодство в суді організоване та ведеться на належному рівні.   

Відповідальному працівнику за ведення кадрової роботи в суді необхідно постійно працювати над підвищенням свого професійного рівня та не допускати помилок у роботі.


Консультант з кадрової роботи                                                             Побережський І.В.