flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення "Забезпечення своєчасного звернення судових рішень до виконання"

30 вересня 2013, 13:03

На виконання заходів передбачених планом роботи Вінницького районного суду на перше півріччя 2013 року, на підставі показників статистичної звітності Вінницького районного суду Вінницької області підготовлено узагальнення стану звернення судовихрішень до виконання по кримінальних справах розглянутих Вінницьким районним судом Вінницької області.

Вінницьким районним судом за період 01.01.2013 року по 01.07.2013 року всього розглянуто 88 кримінальних справ :  з них звернуто до виконання 61 кримінальна справа, з яких 7 справ  закрито.

Протягом І півріччя до Апеляційного суду Вінницької області направлено для розгляду 14 кримінальних справ, до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - 4 кримінальні справи.

Відповідно до вимог законодавства вирок, що набрав законної сили, звертається до виконання судом, не пізніше ніж через три доби з дня набрання ним законної сили або повернення справи з апеляційної чи касаційної інстанцій.

За перше півріччя 2013 року постановленими вироками Вінницьким районним судом застосовані такі покарання:

1) позбавлення волі (арешт) - 17 осіб;

Звернення до виконання вироку щодо особи, засудженої до позбавлення волі або арешту, яка перебуває під вартою, дві копії вироку, копії апеляційної, касаційної ухвал і розпорядження про виконання вироку, що набрав законної сили, надсилались до адміністрації місця попереднього ув'язнення. ( Вінницька установа виконання покарань управління ДДУПВП у Вінницькій області. Адреса: 21100, м. Вінниця, вул. Островського, 2.)

Якщо за вироком суду із засудженого, який знаходиться в місцях позбавлення волі, стягнено моральну та матеріальну шкоду, виконавчі листи направляються до відділу Державної виконавчої служби  України за місцем знаходження майна засудженого. Коли сума збитків не може бути відшкодована за рахунок майна, виконавчий лист надсилається за місцем знаходження засудженого.

Звернення вироку до виконання в частині конфіскації майна засудженого. До Державної виконавчої служби  України за місцем знаходження майна направляються документи :

виконавчий лист,

копії вироку,

протокол накладення арешту на майно й опис майна або протокол про відсутність

майна, яке підлягає опису,

довідка суду про відсутність майна у засудженого,

в разі потреби - копії постанови про накладення арешту на майно.

2)       іспитовий термін - 28 осіб;

3)       громадські роботи - 5 осіб;

Відносно осіб, які засуджені до громадських робіт та мають покарання у вигляді іспитового терміну, копії вироку надсилались:

до кримінально-виконавчої інспекції за місцем проживання засудженого - для виконання (дві копії вироку разом з розпорядженням про виконання вироку, що набрав законної сили).

4)  штраф - 12 осіб;

Для добровільної сплати штрафу засудженому надається один місяць після набрання вироком законної сили.

Секретарем суду з кримінальних справ неодноразово надсилалось нагадування засудженим про обов'язкову сплату присудженого штрафу в добровільному порядку, з наданням суду оригіналу  квитанції про сплату штрафу. В разі несплати штрафу, суд відповідно до статті 389 Кримінального Кодексу України замінює обрану міру покарання у вигляді штрафу  на більш суворе покарання.             

Секретар суду з кримінальних справ  постійно контролює  питання  щодо осіб, які перебувають  під вартою та яким  обрано  запобіжний захід – у вигляді  підписки про невиїзд . Секретарем суду заведено контрольні зошити та журнали, в яких робиться відмітка про рух справ та їх виконання.

В.о голови Вінницького районного суду                                                             І.Г.Гриценко

Вик.: секретар суду Вовкобрун Ю.А.