flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Досить часто у ЗМІ з'являється інформація про те, що поліція піймала чергову злочинну групу по підробці документів.

25 жовтня 2021, 11:47

Але навіть така інформація не зупиняє одних активно займатися такою ж справою, а інших використовувати «працю» їхнього «ремесла».

Вироком Вінницького районного суду Вінницької області Особу засуджено за те, що, попередньо будучи позбавлений права керування транспортними засобами, при зупиненні працівниками патрульної поліції за порушення Правил дорожнього руху, на вимогу працівників патрульної поліції, відповідно до ст. 32 Закону України «Про Національну поліцію», пред’явити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія, знаючи про те, що наявне у нього посвідчення водія є підробленим, маючи умисел на використання завідомо підробленого документу, з метою уникнення адміністративної відповідальності за ст. 126 КУпАП, надав для перевірки працівникам патрульної поліції посвідчення водія, яке придбав у невстановленої особи, бланк якого виготовлений саморобним способом з використанням засобів оперативної поліграфії з використанням кольорового термодруку та подальшою його ламінацією прозорими плівками, яке не відповідає зразкам, що перебувають в офіційному обігу на території України, таким чином, використав завідомо підроблений документ.

Громадяни намагаються незаконним способом отримати документи на право керування транспортними засобами, за що, в подальшому, несуть кримінальну відповідальність.

І такі випадки непоодинокі…

                                                                                                                                              Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Юлія КАРПІНСЬКА