flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За спробу ухилитися від адміністративної відповідальності Особа понесла кримінальну відповідальність

25 жовтня 2021, 12:01

   Вироком Вінницького районного суду Вінницької області, у спрощеному провадженні, без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, відповідно до вимог ч. 2 ст. 381 КПК України, Особу було визнано винною у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

       Підставою для притягнення до кримінальної відповідальності стало те, що під час розгляду у суді справи про притягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані наркотичного сп'яніння Особа, діючи умисно, достовірно знаючи, що довідка, видана нібито Вінницьким обласним наркологічним диспансером «Соціотерапія» про те, що у нього під час тестування у лабораторії не виявлено ознак наркотичного сп’яніння, є підробленою, так як обстеження у вказаному закладі він не проходив, з метою ухилення від адміністративної відповідальності подав суду для долучення до матеріалів справи  як доказ своєї невинуватості у вчиненні адміністративного правопорушення вказаний документ, який по назві та змісту не відповідає передбаченому законодавством документу, а саме: додатку 4 «висновок щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції» до Інструкції про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, затвердженої спільним наказом Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства охорони здоров’я України від 09.11.2015 № 1452/735, тим самим використав завідомо підроблений документ.

       Використання завідомо підробленого документа карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. Суд призначає покарання, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного та обставини, що пом'якшують та обтяжують покарання.

 

                                                                                                                                               Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Юлія КАРПІНСЬКА