flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітаємо з Днем Державного Прапора!

23 серпня 2023, 09:00

Сьогодні, 23 серпня, в Україні святкують День Державного Прапора України.

Державний Прапор країни затверджений у 1992 році, а офіційно свято запроваджене Указом Президента України Леоніда Кучми у 2004 році. Документ був доповнений наступним Президентом Віктором Ющенко, який заснував традицію офіційної церемонії підняття синьо-жовтого стягу під час всіх державних свят.

Синьо-жовтий стяг – це наша незалежність, наш дух, честь і наша слава. З ним ми добилися незалежності й відновили власну державу.

Державний прапор – це символ духу і свободи нашої країни. Це символ всіх головних етапів і звершень, які сталися протягом років незалежної України.

Дорогі українці, бажаємо, щоб небо над головою було завжди ясним, мирним і блакитним, а урожай щедрим і багатим. Нехай стяг України гордо розвивається на вітрі, наповнює душу прагненням до світлого майбутнього та дарує натхнення і надію кожному з жителів держави.

Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор. Шануймо те, що нас об’єднує!

 

Колектив Вінницького районного суду Вінницької області