flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День пам’яті захисників України

29 серпня 2023, 09:00

29 серпня в Україні  День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за нашу Батьківщину.

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії–  збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є священним обов’язком держави , суспільства і кожного з нас.

У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну  і цей день є нагодою для всього суспільства разом зробити усе можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.

Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.

 Хай пам'ять загиблих наших захисників  згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Світла пам'ять воїнам світла, які встали на захист своєї Батьківщини і своєї сім'ї, не втікаючи від свого обов'язку. Нехай Господь Бог допоможе рідним пережити гіркий біль непоправної втрати.

Вічна пам'ять загиблим захисникам  України. Вони живуть в нашій пам’яті та в наших сердцях!

Колектив  Вінницького районного суду Вінницької області