flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експлуатація підсистеми "Електронний суд"

01 березня 2019, 14:16

Шановні громадяни та учасники судового процесу!

 

     Відповідно до наказу ДСА України від 22.12.2018 № 628 "Про проведення тестування підсистеми "Електронний суд" у місцевих та апеляційних судах" з 22.12.2018 у всіх місцевих та апеляційних судах розпочалась експлуатація підсистеми "Електронний суд" в тестовому режимі.

     Пунктом другим цього наказу передбачено, що у частині функціонування підсистеми "Електронний суд" судам у ході її експлуатації в тестовому режимі необхідно керуватися вимогами Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 № 30 (у редакції рішення Ради суддів України від 02.03.2018 № 17 зі змінами), далі – Положення.

     Звертаємо увагу учасників судового процесу на те, що згідно з вимогами Положення надсилання в електронному вигляді процесуальних документів до суду має здійснюватися з використанням сервісу Електронний суд, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua.

     Для можливості користування сервісом Електронного суду спочатку необхідно пройти передбачений підсистемою порядок реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) з обов’язковим використанням власного електронного підпису.

     В якості допомоги під час реєстрації офіційної електронної адреси рекомендуємо попередньо переглянути відеоінструкцію ("Відеодопомога") з покроковим алгоритмом дій, розміщеної за посиланням: https://id.court.gov.ua

     Для реєстрації електронної пошти з доменним ім’ям «@mail.gov.ua» перейдіть за посиланням https://e-court.mail.gov.ua.

     Реєстрація та подальша автентифікація користувачів здійснюється за допомогою Електронного цифрового підпису (електронний підпис) користувача для громадян та за допомогою електронної печатки користувача для юридичних осіб.

     Крім того з 01 березня 2019 року приймання та реєстрація документів, надісланих на офіційну електронну адресу суду inbox@vnr.vn.court.gov.ua з електронної пошти з будь-яких інших доменних імен крім «@mail.gov.ua», здійснюватися не буде.

     Консультації з питань реєстрації та користування Електронним кабінетом (надання рекомендацій та консультацій стосовно роботи програмного забезпечення; реагування на звернення стосовно проблемних питань та надання допомоги у їх вирішенні) можна отримати за наступними каналами зв'язку:

  • В телефонному режимі за номером 0(800)500-271 (зі стаціонарних телефонів в межах України дзвінки безкоштовні)
  • Електронною поштою на адресу support@ics.gov.ua
  • Форум: http://femida.court.gov.ua/forums

 

     В разі надходженні змін та/чи доповнень буде поінформовано додатково.

 

Прес-служба