flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

27 березня 2019, 16:53

27 березня 2019 року у Вінницькому районному суді Вінницької області відбувся день відкритих дверей. У даному заході взяли участь учні 9-10 класів комунального закладу "Якушинецький ліцей" Вінницької області у супроводі педагога-організатора, вчителя історії – Інни Псарук, з метою підвищення загального рівня правової культури, набуття підлітками необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права.

 

Відкрила захід заступник керівника апарату Вінницького районного суду Любов Чорна. Вона розповіла про місцевий суд, як ланку в системі судоустрою України та ознайомила присутніх зі структурою суду, повноваженнями суддів та апарату суду, а також, провела невеличкий екскурс по приміщенню.

 

Консультант суду – Олена Шеванюк, повідомила відвідувачам про те, як розглядаються певні категорії справ, продемонструвала на великому екрані програму «Акорд», за допомогою якої фіксується переважна більшість справ у суді, розповіла про процес фіксації та проблеми, з якими стикаються судді та інші учасники судового процесу під час розгляду справ. Також, з підлітками була проведена бесіда у формі «запитання-відповідь» на тему кримінальної відповідальності неповнолітніх осіб.

 

Наступним кроком в ознайомленні з роботою суду стало спілкування учнів з суддею-спікером Ганкіною Іриною Анатоліївною, яка розповіла про новини в законодавстві щодо  правосуддя, зміни у судовій системі України та інші новації, впровадженні змінами до Кримінально-процесуального кодексу України.

 

Також, ліцеїсти мали змогу бути присутніми під час розгляду цивільного провадження у справі про стягнення аліментів на утримання неповнолітної дитини. Після відкритого судового засідання по вказаному провадженню суддя-спікер провела лекцію на тему виконання судових рішень, переваги виконання судових рішень у добровільному порядку, порядок та строки пред’явлення до виконання виконавчих документів.

 

Учні Якушинецького ліцею виявили неабияку активність та зацікавленість роботою суду, ставили багато запитань, розповідали про свої знання у галузі права, цікавились випадками, які найбільш запам’ятались працівникам суду за час роботи. Одним з питань, що турбувало молоде покоління виявилось питання правдивості інформації щодо корумпованості судів. В ході бесіди стало відомо, що молодь вірить у судову систему, переконана у чесності суддів, розуміє весь тягар, що лежить на даний час на служителях Феміди, та виявляє бажання брати участь у розбудові держави у цілому.

 

Вінницький районний суд Вінницької області висловлює вдячність педагогу-організатору та учням КЗ «Якушинецький ліцей» за інтерес до роботи правників, відкритість до сприйняття нової інформації та активність на заході!

                                                                                    

Прес-служба суду